Enhedslisten

Socialistisk folkepartiEt parti, der aldrig er bange for at sige sin mening, men som tværtimod er klar til at slå hårdt på klassens store drenge, er Enhedslisten. Netop Enhedslisten er med en position på den yderste venstrefløj i Danmark er et yderst spændende bekendtskab.

Oversigt:

Integration: Hvad end man er sort, hvid, jødisk eller buddhist skal ikke forhindre end i at deltage aktivt i samfundet og demokratiet. Integration handler om at skabe et samfund for alle, og det er lige præcis, hvad Enhedslisten higer efter. Væk med 24-årsreglen og pointsystemet – det er det mest menneskelige at gøre.

Skat: Nutidens samfund sætter fokus på profit nærmere end mennesker og miljøet. Får Enhedslisten mulighed for at ændre dette, vil vi givetvis se (store) skattestigninger i Danmark, men disse vil være fair fordelt til de, der allerede tjener mest. En omlægning af indtægter således, at alle i Danmark kan leve godt, er en mærkesag for Enhedslisten. Også selvom det betyder, at de multinationale selskaber skal betale mere i skat.

Velfærd: Universelle kernevelfærdsydelser, der gælder til alle og kan gives til alle, er en principiel sag for Enhedslisten. Vi er alle født lige, og sådan skal vi også behandles. Samfundet er et fællesskab hvor de, der har mange penge, betaler nogle af disse til de, der er knap så heldige.Enhedslisten vil undgå USA-tilstande, og i stedet køre den stil, vi kører i Danmark, med styrket kraft.

Miljø: Det rene miljø med rent vand og ren luft, selv i en storby, er måske det vigtigste parameter for Enhedslisten. Miljøet skal opprioriteres blandt andet ved hjælp af omlægning af det danske landbrug til økologi, sprøjtefri zoner omkring vandforsyningsanlæg og forbud mod parabener i produkter henvendt til voksne. Vi lever i en giftig og kemikaliefyldt verden – sådan behøver det ikke at være med Enhedslisten.Enhedslisten kalder sig selv det rød-grønne parti grundet det store fokus på netop et rent miljø til gavn for senere generationer.

Undervisning: Lige adgang til gratis uddannelser for alle sikrer et samfund, hvor de unge uddanner sig og bliver en integreret del af samme i sidste ende. Enhedslisten bekæmper brugerbetaling i uddannelsessystemet og vil gøre op med den sociale sortering, vi i dag vidner.

Andre nyttige sider:

Sponsorerede links