SF

Socialistisk folkepartiEt af de partier, der har gennemgået den største ændring de seneste par år, er SF. Fra tidligere at have været et parti forbundet med venstrefløjen, er SF i dag nærmere et midterparti, der, sammen med Socialdemokratiet, håber på at få magten efter dette års folketingsvalg.

Oversigt:

Integration: SF vil med deres egne ord have ‘plads til alle’. Det betyder blandt andet, at den ifølge SF diskriminerende starthjælp skal afskaffes, at det altid skal være muligt at få lektiehjælp i folkeskolen og at ingen boligkvarterer eller skoler skal have mere end 30 % udsatte indvandrere. SF er klar til at tage indvandrere ind med et menneskeligt synspunkt!

Skat: Bedre undervisning, billigere offentlig transport og bedre sundhed koster penge. De penge skal skaffes fra forslaget ‘Fair Forandring’ fra 2009, der er skabt i samarbejde med Socialdemokraterne. Med Fair Forandring indføres blandt andet en millionærskat, øget beskæftigelsesfradrag og et ekstra pres på at multinationale selskaber med henblik på at få disse til at betale skat.

Velfærd: Velfærd er et af de absolutte nøgleord for SF: Den ekstra skat, Fair Forandring medfører, skal bruges på at bibeholde og øge den danske velfærd. Efterlønnen skal bevares, det skal fortsat være gratis at gå til læge og vores sociale sikkerhedsnet skal bestå som et af de bedste af sin slags i hele Europa.

Miljø: Miljø er endnu en mærkesag for SF. Ved massive investeringer i grøn energi som solcelleanlæg og vindmøller vil SF kæmpe for en verden, der ikke er afhængig af fossile brændstoffer. Også den offentlige transport skal styrkes for at hjælpe miljøet.

Undervisning: To lærere til de mindre klasser, maksimalt 24 elever i alle klasser og praktikpladser til alle unge skal være med til at skabe et dansk uddannelsessystem i verdensklasse. De unge er fremtiden – derfor vil SF tage sig ekstra godt af dem!

Andre nyttige sider:

Sponsorerede links