Socialdemokratiet

Socialdemokratiet, ofte kaldet socialdemokraterne er et dansk politisk parti, kendt som danmarks ældste arbejderparti. Socialdemokraterne bejler i øjeblikket til statsministerposten, sammen med SF. Socialdemokratiets statsministerkandidat, er også partiets formand, nemlig Helle Thorning-Schmidt.

Oversigt:

Integration: Socialdemokraterne går ind for en effektiv integrationspolitik, der sikre at nydanskere integreres ordentligt i vores samfund, hvilket blandt andet vil ske via en begrænsning af invandringen, så der kan tages ordentlig hånd om integrationen. Børnene skal lære det danske sprog inden skolestart, og der skal arbejdet for at undgå tvangsægteskaber.

Skat: Socialdemokratiet har de seneste år, haft skiftende meninger ang. skattestoppet, hvor med korte mellemrum har ændret holdning til emnet. Nu ser det dog ud til at der er faldet ro over sagerne. En del af S og SF’s plan “fair forandring” inkluder nemlig skattestigninger.

Velfærd: Socaidemokraterne ønsker øget regulering, og flere forbud for at skaffe penge til velfærd, herunder afgiftsstigninger på blandt andet tobaksvarer og usunde fødevarer. Socialdemokraterne ønsker desuden, at danskerne skal arbejde 12 minutter mere om dagen. Hvordan ved de dog ikke endnu, men det vil blive afgjort ved 3-partsforhandlinger. Fagforbundet FOA samt en række andre fagforeninger har dog meldt ud, at de ikke ser en forlængelse af arbejdsugen som en løsning.

Miljø: Socialdemokraterne har en målsætning, om at Danmarks energiforsyning skal omlægges, så den i 2050 ikke længere inkluderer fossile brændstoffer. Danskerne skal desuden tage del i den globale klimaproblemstilling, ved at begrænse deres energiforbrug.

Undervisning: Uddannelsesniveauet skal hæves i Danmark, både i folkeskolerne og på voksen- og efteruddannelserne. Derudover skal der arbejdes målrettet hen imod, at endnu flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse.

Andre nyttige sider:

Sponsorerede links