Venstre

VenstreVenstre, et dansk politisk parti der i følge sig selv er “Danmarks liberale parti”. Partiet har sammen med de konservative haft regeringsmagten siden 2001. Nuværende partileder og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har siddet i sit embede siden april 2009.

Oversigt:

Integration: Venstre finder det meget vigtigt, at udlændinge integreres så de kan indgå i det danske samfund på lige led med resten af befolkningen. Danske værdier som demokrati og ytringsfrihed er centrale, og partiet går desuden ind for en effektiv bekæmpelse af religiøs ekstremisme.

Skat: Det skal kunne betale sig at arbejde i Danmark. Venstre er derfor tilhænger af skattestoppet, hvilket er med til at få alle til at yde en smule mere, hvilket i sidste ende vil gavne vores økonomi. Venstre har gennem de sidste år, indført en række afgifter, som skal få danskerne til at træffe sunde samt miljørigtige valg, herunder afgifter på tobak og usunde fødevarer.

Velfærd: Øget værkst er nødvendigt hvis vi ønsker at fortsætte med vores velfærdsydelser – man kan nemlig ikke låne sig til velfærd. Lige nu ser det nemlig ikke ud til, at der både er råd til kernevelfærd, samt til at over af halvdelen af befolkningen ikke er i arbejde. Derfor skal efterlønnen også gradvist afskaffes.

Miljø: Venstre ønsker at mindske bruttoenergiforbruget de kommende år, samt fremme byggeri med der er energirigtigt. Samtidig ønsker Venstre at gøre os uafhængige af fossile brændstoffer, da vi dermed både gavner miljøet, samt gør os uafhængige af energileverancer fra andre lande, når Nordsøolien slipper op.

Undervisning: Danske skoler og universiteter skal være blandt de bedste i verden. Der skal stadig forskes og udvikles, så Danmark forsat vil være blandt de bedste når det kommer til miljørigtig teknologi.

Andre nyttige sider:

Sponsorerede links